La campanera Margalida Fullana ha guanyat el concurs Cuina i Guanya d’IB3.
Dilluns passat va tenir lloc la gran final del concurs gastronòmic Cuina i Guanya. Cal destacar que dels quatre finalistes, dos eren campaners, Margalida Fullana i Toni Contestí. Els quatre finalistes es varen enfrontar entre ells per parelles. Na Margalida compartia equip amb Kika Ramon, de Marratxí, mentre que en Toni anava amb n’Eneida Llorente, de Palma.
En aquesta prova cada parella havia de cuinar el menú que ella mateixa havia triat. Na Margalida i na Kika varen fer Una coca en verdura de primer, anfòs a la mallorquina de segon i figues farcides d’ametla de postres, mentre que en Toni i n’Eneida varen triar un feditxe d’anfós, rellom amb platan i papes arrugades i brossat de figues.
Una vegada haver-ne acabat l’elaboració el jurat, entre el qual hi havia el també campaner Miquel Calent, va decidir que els plats de na Margalida i na Kika superaven els de’n Toni i n’Eneida.
La gran final, per tant, va ser entre na Margalida i na Kika, que varen haver de fer un dolç força complicat que prèviament els havia mostrat el cuiner Andreu Genesta.Totes dues ho varen fer molt bé, però la creació de na Margalida va ser superior, amb la qual cosa va ser declarada guanyadora de la segona edició de Cuina i Guanya i se’n va endur el premi de 6.000 €.
Cal recordar que na Margalida Fullana ha estat una de les cuineres protagonistes de la XXV Setmana de Cuina Mallorquina, que va organitzar l’Obra Cultural de Campos per sa Fira.
A l’edició en paper us ampliarem aquesta informació.
Si no vareu poder veure el programa en directe, ho podeu en aquest enllaç.